Educació i formació ambiental a l’empresa

Molts problemes ambientals, que a primera vista semblen complicats a les empreses, poden ser solucionats en forma senzilla, sempre que existeixi alguna formació en educació ambiental.

L’educació ambiental condueix als professionals a un canvi de comportament i d’actitud en relació amb el medi ambient intern i extern de les organitzacions. Aquesta té un paper molt important, ja que motiva a cada treballador de l’empresa i busca  solucions concretes per a problemes ambientals concrets.

L’educació ambiental pot aconseguir una transformació profunda dels membres d’una organització, des del director als treballadors, sobre qüestions com l’ús intel·ligent dels recursos naturals per millorar l’economia de l’empresa reduint costos, la correcta gestió dels residus, aconseguir condicions més segures en qüestions ambientals per als operaris i la reducció d’infraccions ambientals comeses d’acord a la legislació vigent per tal d’evitar sancions. Per exemple, a les industries, l’educació ambiental és un instrument eficaç en el control de la contaminació. Aquest control ha de començar all procés de producció, i és també responsabilitat dels treballadors de l’empresa.

A més, aquesta pot transformar-se en un complet programa educacional incloent material didàctic-pedagògic i pot ser adoptat amb eficàcia, també pot ser adaptada a les necessitats de qualsevol organització, amb simplicitat i baix cost.

Per tant, l’educació ambiental no ha de desenvolupar-se només a l’escola. Els recursos per a l’aprenentatge del respecte cap al medi ambient i l’ús eficient dels recursos es troben a tot arreu, com en les grans, mitjanes, petites empreses i microempreses.

En aquests temps, les perspectives de l’educació ambiental en les empreses són molt positives, considerant que les organitzacions estan sent estratègicament sensibilitzades a adoptar un nou model de gestió empresarial contemplant la qualitat ambiental.

A Entorn XXI impartim cursos d’educació ambiental per treballadors d’indústries,empreses de serveis i oficines:

  • Eficiència energèticaindustria11
  • Ús eficient de matèries primes
  • Separació, valorització i tractament dels residus
  • Bones pràctiques ambientals
  • Anàlisis de l’eficiència ambiental de l’empresa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s